Политика

Росица Кирова от ГЕРБ-СДС за коалиция с ДПС: Готови сме да преосмислим разделителните линии

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Ако имаме мандат и сме първа политическа сила ще си стиснем ръцете с онзи политически проект или с онази партия, която е готова да работи за една истинска стабилност за решаване на конкретните проблеми. Ще търсим компетентно управление и разбиране. Готови сме добре да преосмислим варианта с разделителните линии.

Това отговори Росица Кирова, зам.-председател на Народното събрание от ГЕРБ-СДС на въпрос на Euronews Bulgaria дали биха си стиснали ръцете с ДПС.

Готови сме за избори винаги, но не искаме, тъй като те не са добри за България, особено ако не доведат до някакъв по-различен резултат, коментира Кирова за вота на недоверие и предстоящите действия от тук нататък.

Не дадохме стъпка назад по отношение на позицията ни за РСМ. Ние дефинирахме националната позиция по въпроса като приехме най-доброто направено предложение до момента. Дадохме зелена светлина за развитието на Северна Македония като едновременно с това подчертахме националните приоритети. Като започнем с вписването на българите в конституцията и стигнем до това, че поставихме условия за спазването на договора за добросъседство и взехме решение по никакъв начин да не бъде тълкувано признаването на македонския език. Решението на НС дойде в момент, в който цяла Европа го очакваше, каза тя по горещата тема от деня.