Общество

Красимира Хаджииванова, „Майко мила“: Тайната на пътуването с деца е в планирането

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Ако и вие сте родители, със сигурност един от най-важните въпроси, които ви тормозят на прага на лятото, е: "Къде да заведем децата по време на отпуската?". Следващата ни гостенка има цяла книга със съвети къде, кога и как да организираме такава ваканция. Това е Красимира Хаджииванова - създател на портала "Майко мила" и съавтор на хитовата поредица „Да оцелееш като родител“. 

 

Ето какво сподели тя за зрителите на Euronews Bulgaria:

Планирането е тайната на пътуването с деца.  Има много дестинации, които хората не са пробвали. Постарали сме се да кажем какво трябва да знаете, например, ако искате да отидете на фестивала в Жеравна не може да има бебешки колички. Добре е да знаете, че трябва да имате дрехи, които са спрямо вътрешните правила на фестивала и има много такива примери.

Предишното издание излезе през 2017 г. Сега просто децата ми са по-големи и ми е по-лесно да пътувам с деца. Има много места на които да пътувате с децата си. Возили сме се с лодки в Охридското езеро, ходихме в Охридските Малдиви. Имаше сламени къщички, страхотна дестинация също. Трябва просто да сте подготвени за да знаете какво ви очаква.

Ако не пътуваш непрестанно, а е само отиване и връщане, не да се пътува всеки ден, успявам да си почина.

Истинската премиера ще е в Борисовата градина на 4 юли. „Кърти, чисти, извозва“ е израз от моето детство. Да премахнем проблемите и накрая да иззидаме един балкон, в който да кажем нещата с истинските им имена.

 

 

Цялото интервю вижте във видеото.