Политика

Петков призна за „непрецизен изказ“ спрямо Мария Габриел и я похвали за смелостта

От Euronews България Euronews България
Kiril Petkov Facebook Снимка: Фейсбук

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков призна за „непрецизен изказ“ от своя страна относно Мария Габриел по време на заседанието на Националния съвет на партията на 21 май. Това се случва, след като запис от него беше разпростран вчера от отцепилия се от формацията Радостин Василев.

„В дългата нощ, в която ПП трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше много емоции, мнения, квалификации. Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел, затова бих искал да кажа ясно личното си мнение за нея“, пише Петков.

По думите му „Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката“, след което изразява своите „дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание“. И допълва:

„Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете.“

Вчера съпредседателят на ПП призова да се изслуша целия запис от срещата, „защото си заслужава“.

„Ако искате да видите как работи една нормална демократична партия и колко са трудни решенията, които трябва да се вземат, моля изслушайте целия запис“, написа Петков във фейсбук.