Политика

Димитър Николов, ГЕРБ-СДС: Единственото по-лошо нещо от редовен кабинет е липсата на такъв

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Единственото по-лошо нещо от редовен кабинет е липсата на такъв. България се отклонява от своя европейски път, България много чувствително изостава.“

Така депутатът от ГЕРБ-СДС Димитър Николов коментира актуалната политическа ситуация в страната.

Ето какво още каза той:

беждавам се, че в политиката 24 часа са твърде много време, обстановката е твърде динамична", обясни Николов по повод резките промени в позицията на ИТН и неяснотата ще има ли кабинет и с кой мандат. Той все пак смята, че ако едно нещо не мине в първия мандат, няма да мине и във втория, и в третия.

Димитър Николов заяви, че не се притеснява от въвеждането на изцяло новата фигура "ротационен министър-председател", за която се заговори от вчера насам. "Не се притеснявам от тази ротация, защото така потръгна работата на парламента", припомни той.

ека да направим първата крачка. Най-важното е че политическите лидери започнаха да си говорят", апелира депутатът.

В разговора бе засегната и темата с паметниците на комунистическия режим и конкретно този на съветската армия. "Един народ, който не помни зверствата на историята, има голяма опасност да ги преживее отново. Паметниците, които са свързани с този режим и може да претендират евентуално за произведение на изкуството - тяхното място е в Музея на социалистическото изкуство."



Цялото интервю вижте във видеото.