Политика

Лена Бориславова, ПП: Не можем да подкрепим ГЕРБ-СДС, но не можем да си позволим нови избори

От Euronews България Euronews България

Промяна в прокуратурата е необходима, "защото не може да има справедливост и правосъдие, когато цялата прокуратурата функционира като кол център за политици".

Това каза пред БНР Лена Бориславова от ПП-ДБ.

Тя подчерта, че ПП-ДБ не могат да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС, защото се опитват да наложат нов модел в политиката - това, което кажеш в предизборната кампания, трябва да остане като дадена дума.

"Мандат на ГЕРБ - с премиер на ГЕРБ и с представители на ГЕРБ в правителството, е силно притеснително. Нямаме доверие в тяхната възможност този път да управляват прозрачно и справедливо. Във всички разговори, които имахме досега, никой не каза и дума, че моделът на управление досега не е бил правилен. Ние сме в политическа криза и не можем да си позволим да отидем отново на избори, затова премиерът, който трябва да намери баланса и да поведе страната напред, трябва да е човек, на когото имаме доверие - че ако дневният ред се подмени, ще подаде оставка".

Тя увери, че от ПП-ДБ осъзнават отговорността си и затова търсят работещи формули.

"Не чуваме обратна връзка по същество... Първият мандат - след разкритията на прокуратурата, става все по-токсичен и труден за реализиране".

По думите ѝ на акад. Николай Денков е гласувано доверие и ако той реши, ще направи промяна в проектокабинета.