Култура

DJ Mascota и D-Trax: Почти завършихме новия си проект, очаквайте изненади през лятото

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Ние постоянно обсъждаме нови варианти, в които да пречупим всички граници на музиката и ни хрумна идеята точно да създадем конкретно балканско парче. Впоследствие, след като започнахме да работим по него в края на миналата година. Бяхме поканени на фестивала Сурва 2023, където се запознахме с ансамбъл „Пирин“. Там искаха използваме клубен бийт и върху него да изградим някакъв 4-5 минутен сет, заедно с ансамбъл „Пирин“. Допадна ни точно техния народен глас, техния вайб.“

Това казаха в студиото на „Добро утро, Европа“ DJ Mascota и D-Trax, които преди дни представиха новия си сингъл “Balkan Dinner”. Певиците в него са именно от ансамбъл „Пирин“ – Славина Аладжова и Зейнеп Вражали.

„Получи се много добра комбинация и колаборация между добри музиканти и певци. Първите „симптоми“ са, че може дори да надскочи по успех и предишната ни песен“, казаха DJ Mascota и D-Trax.

„Опитваме се да изненадваме хората. Не се замесваме за първи път с българския фолклор. Имахме преди 5 години песента „Зайди, зайди“, която пожъна голям успех“, посочи DJ Mascota и допълни, че българския фоклор и балканското са едни от нещата, които характеризират нашата страна.

Много хора в цял свят поставят музиката в определени граници и много рядко хората рискуват да експериментират със събирането на няколко стила в едно, за да се получи нещо уникално.

D-Trax

Най-голямата грешка е да слагаш граници в изкуството въобще. Един от най-големите успехи и шедьоври са от хора, които са прекрачвали границите и дори тогава не са били разбирани. Ние не гоним чак това, все пак искаме хората да ни разберат.

Mascota

„Нашата професия е постоянен анализ и психология след всяко парти“, сподели D-trax.

„Може би ще извадим нещо през лятото. Имаме още един проект, който почти сме завършили, така че да очакват изненади лятото“, разкриха двамата диджеи.

Целия разговор вижте във видеото.