Култура

Поли Хубавенска с премиера на новата си песен – да погледнем от светлата страна на нещата

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Датата на премиерата на "Light Of The Sun" беше избрана специално, тъй като имам интереси към астрологията. Затова избрахме числото 11, часът беше избран по същия начин. Беше много важно за мен да се съобразим с някои неща, които са моя стихия. Аз съм огнена зодия, пея за огъня в песента. Пея за слънцето и всичко се напасна.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ певицата Поли Хубавенска по повод премиерата на новата си песен "Light Of The Sun".

Нямам музикален проект, който да е без фоклорен елемент. Аз нося България в сърцето си. Вече близо 10 години живея в Англия и за мен е много важно да правя проекти, свързани с българския фолклор. Това е първата моя песен, която е двуезична. Немалка част от текста е на английски.

„През годините съм получавала не един и два въпроса от чуждестранни почитатели, които слушат мои песни, но не разбират какво пея. Изпадала съм много пъти в ситуация, в която се опитвам да им предам цялото послание на това, което се пее в дадената песен“, сподели певицата.

Българският фолклор впечатлява страшно много – хора от САЩ, Канада. До ден днешен се радвам на песните, в които съм част и се пускат във всички тези страни и места. Ежедневно получавам съобщения от хора да им превеждам.

„Видеото има хореография. Посланието на песента е след всички тези трудни моменти, които преживяхме покрай пандемии и т.н., да погледнем всички от светлата страна на нещата. Да си дадем сила, енергия и да започнем да правим нещата, за които мечтаем и душата ни ни подсказва. Този импулс, който се появява понякога в нас и тази искричка да ѝ обръщаме по-често внимание“, обясни Поли.

„Определено си ме зарежда музиката. Това е нещо, което правя от дете и това е неизменна част от моя живот. Обичам и да спортувам“, каза още певицата.

Целия разговор вижте във видеото.