Култура

VICTORIA: Музиката е моето лекарство, бих се върнала в Евровизия, ако имам възможност

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Договорът ми с Warner Music Group наистина е новина и много се радвам, че най-накрая ми дойде светлинка в живота, защото бях в някакъв застой след Евровизия. Имах нужда да ми се случи нещо такова, че работата, която върша, този труд, който полагам се отплаща. Започнах да работя с „Орфей мюзик“ с които изкарах последната си песен. Те са представители на Warner Music за България, искаха да се запознаем и след това ми предложиха това.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria певицата Виктория Георгиева.

“Lover’s Trial” е първата ми песен, която офицално минава под лейбъла на Warner Music Group.

Музиката и текста направихме с екип от двама шведи Оливър Хелена и едно момиче с което работя от скоро. Много съм щастлива, че се намерихме. 

 

Песните ми се вдъхновяват от личния ми живот. Имах връзка, която приключи. Това е моето лекарство, или слушам музика, или я правя. Добре ми подейства тази раздяла за да правя музика. Беше ми трудно доста, но проявих търпение.

Преминах през доста неща миналата година. Загубих баща си. Имах застой в това как се чувствам. Беше ми много трудно да правя музика, защото бях изтощена от всичко, което ми се случваше в последните 2 години. Но нещата започнаха да се обръщат в последните ми 2 песни. Да чувствам повече сила в себе си и да продължа напред.

Доста време се лутах между това как да се оправя, как да не се чувствам зле. Не исках да стана от леглото, не ми се правеше нищо. В същото време си казваш "не може да не правиш нищо". Започнах да ходя на фитнес, да излизам с приятели. И лека полека започва да става по-леко. С малки стъпки, не става от днес за утре. Започнах да обръщам повече внимание на себе си и така започнах да се чувствам по-добре.

 

Най-щастливият момент за мен беше, че най-големият профил на Warner в социалните мрежи, който има над половин милион последователи сподели песента ми. Като го видях си казах "Да бе, наистина ли?". Беше прекрасен момент, разплаках се от щастие.

По-различното сега ще е, че вече не съм самостоятелен артист. Имаш уговорки, имаме план за 2 години напред. Много скоро трябва да изкараме още една песен, после още една и така имаме план за две години напред.

За мен това е много голямо щастие, защото когато си правиш сам нещата си разполагаш с времето. А сега имаме всичко по график. Трябва да излезе на еди си коя дата, еди си кое парче. Докато преди беше "да изчакаме още малко" и така се бавехме.

В момента съм в търсене на звучене, хем искам да запазя себе си и "меланхолията", която е моето нещо, хем искам да правя по-мелодични, бързи неща, защото така се чувствам в момента, така че предстои да разберем.

Много ще се радвам да се завърнем на Евровизия, защото това е уникално събитие за Европа и се гледа от много хора. Трябва България да участва, защото трябва да показваме на света талантливите артисти, които имаме тук.

Доста фенове има на Евровизия в България. Честно казано бях в шок колко са запалени хората по Евровизия през миналата година, защото такива партита като това на което ще пея днес имаше и през миналите години. Хората пеят песните, скачат, когато има изпълнение на техните любимци на живо в Евровизия в момента...

Лорийн ми е любимка, представителката на Швеция, надявам се тя да спечели. Според мен тя ще е победителят. Но на Евровизия никога не знаеш.

Всяка година гледам, че доста различни стилове се правят и участват, печелят. Много е цветно. Тази година са ми малко странни песните честно казано, но пък това е чарът на Евровизия. Харесва ми.

Ако имам възможност бих се върнала в Евровизия, това е страхотен опит и го помниш винаги. Казваш си "ех, колко прекрасен момент беше" и искаш пак и пак и пак.

Може би като се качих на самата сцена на полуфинала и финала, публиката като започна да вика, това ти дава страшен адреналин. Разтреперваш се и сърцето ти ще изхвърчи. Всичко влиза в ушите ти. 

Много се надявам войната в Украйна да приключи, живеем в 21-ви век. Евровизия всъщност като идея е обединение. И така да помогнем с музиката на света. Надявам се да дойдат по-хубави времена.

Много се надявам стъпка по стъпка да стигнем и до албум. Идеята засега е да се изкарват сингли в продължение на 2 години, за да видим как се развиват нещата. Предстои много работа. 

Ще работя с тях основно за да реализираме тези неща на международния пазар. Аз смятам, че в България има изключително талантливи хора и те трябва да се чуват по света. Мисля, че колкото повече се опитваме да излизаме отвъд границите е по-добре за държавата.

Нямам търпение за лятото, ще обявим участията ми в социалните мрежи.

Вижте цялото интервю във видеото.