Свят

Продължават боевете между израелските сили и "Ислямски джихад"

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Бойците от палестинската екстремистка групировка "Ислямски джихад" продължават да изстрелват ракети срещу Израел от ивицата Газа, а израелските военновъздушни сили атакуват позиции на палестинската организация.

Според някои медии, заради подновените ракетни атаки Израел е прекратил преговорите за примирие, но информацията не е потвърдена от официални източници.

Сирените за въздушна тревога в Израел в събота сутринта отново бяха задействани след относително спокойната нощ. За пръв път от началото на сраженията беше обявена тревога от ракетни нападения в близост до Йерусалим.

Израелските сили за отбрана заявиха, че са бомбардирали няколко позиции и скрити ракетни установки на "Ислямски джихад".

През последните дни израелските военновъздушни сили атакуваха над 250 позиции в ивицата Газа, като по думите им са убили няколко високопоставени членове на движението, което поддържа близки връзки с Иран.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че от вторник, когато започна израелската офанзива, досега в ивицата Газа са били убити 33-ма души. Сред жертвите има и шест деца, а ранените са над 100.