Европа

Милена Бордън: Коронацията е хубав празник, въпреки лошото време

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Атмосферата наистина е много хубава – хем спокойна, хем празнична. При важните моменти в церемонията всички се смълчаваха и гледаха в екраните, музиката – всички тези неща допринесоха много за един хубав празник, въпреки лошото време.“

Така д-р Милена Бордън - историк, журналист и член на Консервативната партия във Великобритания, описа за Euronews Bulgaria атмосферата покрай коронацията на крал Чарлз III. Тя разказва от църкавата „Сейнт Олбанс“, близо до Лондон, която е тясно свързана с историята на кралското семейство.

 

Аз бях онзи ден в Лондон, точно на Mall - булеварда, свързващ Бъкингамския дворец с Уестминстърското абатство. И действително, хората имаха палатки – не всички, има си определени места, и заклети фенове на монархията, да спят там и да посрещнат празника.

„Обяснявам си го с това, че хората искат да празнуват, че това е нещо, което ще видят само веднъж в живота си. Не се страхуват от дъжда, забавляват се – един начин на прекарване на време в една наистина невероятна обстановка“, сподели Бордън.

 

Цялото интервю вижте във видеото.