Култура

Певицата MIA D: Аз пея всичко, което е в сърцето ми

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Бих казала, че посоката е нова за мен, защото това е класическо R&B парче. С него се завръщам към най-дълбоките и съкровени чувства, които дълго време съм крила. Много време ние артистите сме представяне все едно, че не сме хора. Все едно пеем за нещо, което само вълнува другите хора, или за нещо, което трябва да се веселим. Ние обаче също изпитваме гняв, любов. вина. Ние също можем да сме отхвърлени и не винаги сме щастливи в любовта. Защо да не изпея това, което е в мен. За мен е важно един артист да бъде автентичен. Мисля, че колкото по-истински си, толкова си по-близо до своите фенове. Аз винаги съм себе си и съм искрена. Това призна в студиото на „Добро утро, Европа“ певицата MIA D по повод излизането на новата ѝ песен. Повечето хора се страхуват от това да са искрени, сякаш това не е тема за която трябва да се говори. Все едно винаги трябва да сме щастливи. В социалните мрежи се демонстрира един живот, в който винаги си щастлив и всичко е прекрасно. Според мен обаче много хора ще се припознаят в тази песен, каза още тя.

Този път реакциите са повече от уникални. Хора на абсолютно всякаква възраст ме поздравяват. Музиканти ме поздравяват също. Мария Илиева също ме подкрепи, това за мен е много важно. Тя си сподели песента ми в социалните мрежи. Какво повече мога да искам? Семейството ми винаги ме подкрепя. Най-интересното е, че и по-малки деца на 10-12 години ми казват песента ти и клипа са много хубави. Това ме прави щастлива, че съм оценена. Когато си искрен хората те усещат. Това за мен е важно.

MIA D, певица

Ние артистите налагаме музиката. Когато нещо ти се натрапи и се каже, че то трябва да се слуша, всички слушат това. Аз пея по места, където срещите са по-интимни с публиката ми. Винаги съм с музикант на живо, каза още певицата.

Аз съм закърмена с фолклора. Мисля, че той има голямо бъдеще да изгрее на световна сцена. Просто не се тръби чак толкова много за него у нас. Но мисля, че чужденците изключително много уважават нашия фолклор. Без да разбират текста той ги докосва с магията си. С това се открояваме най-много и мисля, че трябва да го развиваме.

Имам песни, които са с доста по-комерсиално звучене от "Трябваше". Не мисля, че основното е да имаш комерсиално парче. Но е много важно да имаш човек, който да те подкрепи в България. Да имаш продуцент. Това е изключително важно. С музикален продуцент нещата стават изключително по-лесно. Много по-трудно е да се бориш сам. Аз много вярвам, че ще се появи такъв човек. Вярвам в песните си, във възможностите си. Според мен се отличавам, не искам да съм като някой друг, аз съм си аз. Важно е да оценяваш какво си ти, да не искаш да приличаш на някой друг. Аз съвсем скоро ще направя 34 и с всеки изминал ден се усещам много по-горяща в това, което правя. Вярвам, че ще бъда възнаградена за усилилията, които полагам, каза изпълнителката.

 

Много обичам да ходя на йога и всъщност започнах с нея от малко дете. Дядо ми беше учител по литература, фотограф, беше и артистичен човек, но се занимаваше и с йога. Беше доста напреднал в нея. И ни даваше някакви упражнения за вкъщи, които можем да правим с братовчедка ми. След много години прекъсване аз се обърнах към йога. Медитирам, но главно, когато съм на йога. Ходя и на фитнес. Така разпускам. Нямам човек до себе си, не си ли личи в песните ми? Аз пея всичко, което е в сърцето ми. Аз съм такъв артист. Колкото по-отхвърлена и нещастна съм се чувствала, толкова повече съм се вдъхновявала. След една поредна любовна депресия си казвах, какво да направя? И една много мъдра жена ми каза: "ами пей, Мария". Надявам се и когато съм щастлива от любовта също да пея. Това е моето нещо, сподели MIA D.

Цялото интервю вижте във видеото.