Добро Утро, Европа

Заека от анимационерите: Мисля, че е време за албум

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Новият ми, осми сингъл не е не е комерсиална музика, а по-скоро underground. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Николай Бекриев – Заека от Анимационерите. Сингълът носи името "Ту е проза, ту е стих".

 

Всичките ми осем песни от проекта "Now in Bulgaria" са правени от тандема Васил Стефанов и Стефка Николова. Всеки път ми казват, искаме да снимаме, когато идеята ни вече ни е ясна и завършена. И така се ражда творчеството, което сме създали, разказа той. 
На представянето на "Ту е проза, ту е стих" се явиха двойка от Варна, които казаха, че специално са дошли да ми кажат, че харесват видеата, и че въобще всичките ми песни се клипират.
Тъй като сега песните ми станаха 8, мисля, че вече е време за албум. Всичко съм измислил, остава да дозапиша няколко неща. Смятам, че е разумно да има 10 авторски песни и един ремикс. Смятам, че е логично човек да завършва всеки етап от живота си, каза Бекриев. 
Надявам се да има нови песни и с Анимационерите. Имаме и концерти скоро с тях. Това е група, която е тежка машина, Знакова група от края на 90-те. Иновативна за онова време. Това много ми харесва и се гордея с това, сподели той. 
Всички артисти, които правят музика в момента представляват едно малко стъпало в посоката да се създава нашата българска култура. Едва сега от 90-те насам се създава почвата да се появят световни артисти, които са родени в България и са започнали пътят си в изкуството оттук, отбеляза музикантът.

Проектът се казва NiB, защото аз се казвам Николай Бекриев, и после осъзнах, че това са инициали и на Now in Bulgaria (сега в България), каза още той. 

 

Интересното за това видео е, че снимките бяха нощни и беше адски студено, разказа той.
Концепцията е, че в гората има уютно място, което прилича на стая. В деня, в който трябваше да снимаме, вместо да отида на снимачната площадка отидох в болница със сина ми. Така че случват се такива неща при нас артистите, които не можем да предвидим, сподели Бекриев.

Цялото интервю вижте във видеото.