Добро Утро, Европа

Искрен Митев, ПП-ДБ: В нашите редици няма хора от списъка "Магнитски", които се правим, че не познаваме

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Интересно е как нашата изключителна откритост да покажем кабинета си преди да дойде нашият ред се смята за арогантност. Нашата програмата, по която имаха възможност да дадат обратна връзка и ГЕРБ, я използваха на следващия ден. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев. Човекът, който управлява 12 години не може да състави правителство, каза той.

Според мен на следващите избори нашите избиратели не биха подкрепили ГЕРБ. Ние сме партия, която излезе от протеста. Ние в нашите редици нямаме хора от списъка "Магнитски", които се правим, че не познаваме. Интересно е защо господин Борисов отказва да подкрепи втория мандат, когато ще има възможност да контролира всеки ден всичко, което се прави в парламента.

Искрен Митев, депутат от ПП-ДБ

В българската общественост много хора са свикнали да виждат как политиците преди избори казват едно, а после правят друго. Ние на правим така. Ние не можем да подкрепим правителство на ГЕРБ. Какво означава експертен кабинет? Той не може да бъде такъв, когато е предложен от една политическа сила. Знаете, че нашата коалиция е изградена от политически лица, които са знакови фигури в борбата срещу Борисов. Истината е, че който и да бяхме сложили в този проектокабинет, ГЕРБ пак нямаше да го подкрепят, коментира Митев.

Не знам дали гледахте оплюването на нашата програма. Шегичките, които си правеха, че имало нов виц, като отидеш в пощата, че ще те преглежда лекар. Те не разбират, че за нас е изключително голям компромис като хора, които са в Народното събрание, за да се борят с ГЕРБ, дори само да си говорим с тях. Аз не си представям как ще получим подкрепа от Възраждане. Не си представям как ще получим подкрепа и от БСП, като виждам позицията на Корнелия Нинова. Те, които предложиха хартиената бюлетина и направиха възможни едни от най-компрометираните избори в историята, няма какво да очакваме от тях.

Искрен Митев, депутат от ПП-ДБ

Ако трябва, ще направим още едни избори, и още едни, и още едни, докато имаме шанс за промяна. Това, което аз виждам в социологията рейтинга на Кирил Петков расте с 10%, категоричен е Митев.

Моята позиция по случая с атентата срещу главния прокурор е "опит да се сплашат зайци с пиратка", заключи той. 

Цялото интервю вижте във видеото.