Европа

Хиляди туристи пристигнаха в Лондон за коронацията на Чарлз III

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист
Britain Coronation Preparations 23125515559700 Ден преди да бъде коронован Крал Чарлз III се срещна с обикновени граждани. Снимка: АР

Ден преди да бъде коронован Крал Чарлз III се срещна с обикновени граждани, здрависа се и разговаря с тях. Монархът се разходи по Мол – дългия път между площад Трафалгар и Бъкингамския дворец. На същото място от няколко дни насам стотици почитатели на кралското семейство опънаха десетки цветни палатки, с цел да си осигурят възможно най-добрата гледка в деня на коронацията.

 

Възхищавам се на крал Чарлз и на кралското семейство. Моля се за тях и се надявам, че той ще има чудесно управление. Вярвам в институцията на монархията. Тя е нещо, без което британският народ не може.

Томас Дарууд, британски турист от Есекс

Хиляди хора от цял свят пътуват до Лондон с надеждата да видят отблизо церемонията. Със себе си те носят десетки сувенири и знамена на Обединеното кралство. Повечето от туристите смятат, че това ще бъде едно уникално преживяване.

 

Това се случва веднъж в живота. Минали са повече от 70 години от последната кралска коронация. Това е една наистина страхотна възможност за всички нас, които можем да направим така, че този път да се съберем заедно.

Емили Шрейдър, къмпингар от Вирджиния, САЩ

Започнаха да пристигат и гостите за церемонията. Президентът на Съединените щати Джо Байдън изпрати съпругата си като представител на страната на коронацията на крал Чарлз III. Джил Байдън посети Даунинг стрийт в Лондон. Тя беше посрещната от Акшата Мурти, съпругата на министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак.