Европа

Журналист от Лондон: Над 12 000 полицаи са по улиците заради коронацията на Чарлз III

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Наистина е празнична атмосферата – знамена, гирлянди, много пролетни цветя, корони по автобусните спирки, тронове за снимки и поздравителни транспаранти красят и забавляват британските поданици и най-вече туристите от цял свят.“

Това сподели от Лондон журналистът и предприемач Биляна Баркър в ефира на Euronews Bulgaria. Тя посочи, че са планувани множество събития за коронацията на Чарлз III.

„Всичко е свързано с вкуса на новия крал Чарлз, всичко е много здравословно. Той обича много яйца, плодове, семпла храна“, каза Баркър.

Тя отбеляза, че мерките за сигурност са много сериозни.

„Най-модерният военен кораб е акостирал днес на река Темза и е подготвен дори да реагира за военно-въздушна намеса, ако е необходимо. Отделно над 12 000 полицаи са по улиците и следят много отблизо екопротестите и евентуални безредици. Много камери са инсталирани. Въобще операцията, наречена „Golden Orb” ще бъде една от най-големите по своите мащаби, свързани с най-значимата историческа церемония за последните 17 години в Кралството с участието на над 4000 военнослужещи и множество коне и допълнителна подкрепа от много други хора“, разказа Баркър.

Целия разговор вижте във видеото.