Политика

Журналист за случая с Иван Гешев: Най-вероятно атентаторът е получил информация от близкия му кръг

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Скептично съм настроен, че това престъпление ще бъде разкрито, защото е много трудно. Подобни престъпления предполагат изключително дълга и добра подготовка“. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria криминалният журналист от БНР Николай Христов за случая с взрива пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев на 1 май на пътя София-Самоков.

Според Христов остават куп неизвестни около взрива, а от казаното от различните институции, отговорни с разкриването на престъпленията, може да се направи извод, че основните им функции е по-скоро да се „опровергават“.

 

 

Заподозреният се изгуби някъде в превода между МВР и националното следствие, надявам се в някакъв момент да се даде повече информация.

Николай Христов, журналист БНР

„Как този човек се е подготвил, държал е в себе си готова бомба ли, след като маршрутът на главния прокурор е бил променен? Пак има неясноти“, посочи журналистът.

Според него от изнесеното досега в публичното пространство по случая „единственият извод, който можем да си направим е, че информацията е била подадена на атентатора от близък човек до главния прокурор“.

Вижте повече във видеото.