Общество

Институциите си противоречат: Има ли заподозрян за атентата срещу Гешев?

От Euronews България Euronews България

Извършителят на покушението срещу главния прокурор Иван Гешев все още не е установен. Международни експерти ще помагат в разследването. Вчера институциите дадоха противоречива информация – вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че има заподозрян, докато от Националното следствие отрекоха.

Според разследващите извършителят, е имал визуален контакт, най-вероятно е бил скрит в храстите край пътя. Избързал е с частица от секундата. Това, което е спасило главния прокурор, семейството му, а и служителите на НСО, било, че взривът бил посрещнат от предния калник на бронирания джип, а не от вратите.

Според една от експертизите бомбата била самоделна, от което можело да се направи извод, че е изработена професионално. Назначени са много експертизи. които ще хвърлят повече светлина върху опита за покушение. 

Според бившия вътрешен министър Емануил Йорданов не може да се каже кой има интерес от едно подобно покушение. Той коментира, че работа на политиците сега е да гласуват законите свързани със съдебната реформа.