Общество

Бивш гард от НСО: Главният прокурор е минавал често по пътя, на който е станал взривът

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Пътят, на който е станал взривът срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев, се е използвал многократно от него. Онези, които са поставили взривното устройство, са знаели много добре, че Гешев използва постоянно този маршрут. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria Румен Ралчев, бивш служител на НСО. Според него няма изтичане на информация от НСО.

„Практически е невъзможно, защото информацията е затворена само между заинтересованите лица. Когато се използва регулярно един маршрут, то той става известен“, посочи Ралчев.

По думите му разследващите работят по много версии. „Съвсем нормално е да има заподозрени като цяло. Кръгът ще се стеснява, стеснява и ще се стигне до истината“, допълни той.

Според него разузнаването не е засякло „подготовката, набелязване на дати, часове и хора, този, който трябва да монтира въпросното устройство и пр.“. Не е имало сигнал за опасност в МВР и специалните служби. Всички пътища, по които минават държавните мъже, няма как да се проверяват постоянно, каза той.

Вижте цялото интервю във видеото.