Политика

Борисов за проектокабинета на ПП-ДБ: Няма как да мине в този му вид

От Euronews България Euronews България
Borisov (1)

На този етап ГЕРБ няма да предлагат имена на министри, защото не искаме „да взривяваме преговорите“. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред репортери в Разград относно  проектокабинета на коалицията ПП-ДБ, обявен днес.

"Имаме важни сегменти да разискваме по програмата, да ги завършим. Ако другите ги подкрепят, ще има правителство тяхно и въпросът ви е излишен. Ще използваме тия няколко ни, дано ги даде президентът, да да чуем посланията на другите партии", допълни Борисов.

"Вече имаме една чернова. За нас е неприемлив строго партиен кабинет, щом в него участва и Денков. Но е хубаво, че ще носят отговорност. В този вид няма как да има кабинет. Първо са втори, малко се издадоха днес, интересен ми е разговорът с ДПС, "Възраждане", със Слави Трифонов...“, заяви още бившият премиер.

И продължи: "Само Асен Василев са го пуснали - или е голямо доверие, или е голям капан. Основните упреци бяха към него и това или е цел да го отстрелят, или да го самовзривят или др. Единственият му приятел е Бойко Борисов. Не е коректно да сложа Никола за премиер, а аз да съм вицепремиер. Денков е в същата ситуация. Ако скритият премиер е Асен Василев, не е честно, по-добре да е премиер", допълни Борисов. В проектокабинета имало имена, които той не можел да приеме.

Той повтори тезата си , че при нови избори след 3-4 месеца нищо добро не ни очаква - резултатите ще са същите, но ще сме още по-обеднели и "ще станат още по-грозни неща".

 

Обобщение от София Цветкова вижте във видеото: