Общество

ПП-ДБ дават на прокуратурата казуса с Пловдивския панаир

От Euronews България Euronews България

Ще направим възможното министерството на културата да ускори процедурата по даване на статут на Международния панаир в Пловдив да стане недвижима културна ценност от национално значение, заяви в кулоарите на парламента Никола Минчев от „Продължаваме промяната-Демократична България“.

„Международният панаир е Пловдив, той трябва да бъде спасен. Не може да си позволим да стане поредният жилищен комплекс“, коментира от своя страна депутатът от обединението Манол Пейков. ПП-ДБ се обявиха в защита на Изложението, след като в понеделник изтече срокът за обжалване пред съда от страна на общината в Пловдив и така бизнесменът Георги Гергов получи контрола над него.
ПП-ДБ обявиха още, че ще сезират и прокуратурата затова , че кметът Здравко Димитров не е издал акт обжалване.

"Този брифинг е заради продължаващата твърде много години скрита приватизация, която се случва в Пловдив, със съдействието на Варна. Месната власт на ГЕРБ в тези общини е скрита приватизация в ущърб на гражданите", заяви от своя страна Даниел Лорер от ПП.

От 2017 г кметът на Варна не предприема нищо въпреки решението на Общинския съвет, оплака се Лорер. Не само, че предишното решение не е изпълнено, а цената е в ущърб на гражданите - тя не е по пазарна, а по номинал едно левче на акция. Пинг-понгът между двете кметства е болезнен, посочиха от коалицията.