Икономика

Веселина Александрова, Пловдив: Спечелихме битка във войната за Панаира с Гергов

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Победа в една от битките на войната с Георги Гергов. Така общинският съветник от ДБ – Пловдив Веселина Александрова определи отказа на Агенцията по вписванията да регистрира решението на Общото събрание на дружеството „Пълдинтуринвест“ за увеличаване на капитала му с акциите на община Варна в Пловдивския панаир.

 

Не даваме съгласие за намаляване на капитала. А е нужно изрично съгласие за това. Затова е и отказът на Търговския регистър.

Причина за отказа е детайл в решението на Общинския съвет в Пловдив. В него е записано, че местният парламент не подкрепя намаляването на капитала на общината в дружеството "Пълдин туринвест". Пред Euronews Bulgaria Александрова коментира, че следващата важна стъпка е Община Варна да се откаже от своя дял от 29% в дружеството "Пълдин туринвест" и той да бъде прехвърлен на държавата. 

 

Важното в момента е тези 29%, които се намират във Варна – и те се намират във Варна несправедливо, те да бъдат върнати на държавата. Това е, което трябва да се случи. Тогава ще можем да говорим, че вече сме победили във войната.

Тя е автор на т. нар. „защита“ в решението на Общинските съветници в Пловдив – в която изрично е записано, че общинският съвет не дава съгласие за намаляване на дела на община Пловдив.

Цялото интервю вижте във видеото.