Спорт

Байерн (Мюнхен) - Манчестър Сити 1:1: "Гражданите“ отново ще се изправят срещу Реал (Мадрид) на полуфиналите в Шампионската лига

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
APTOPIX Germany Soccer Champions League AP Снимка: АП

Манчестър Сити се класира за полуфиналите в Шампионската лига и отново ще срещне кошмара си от миналата година, а именно Реал (Мадрид). "Гражданите" елиминираха Байерн (Мюнхен) на полуфиналната фаза след равенство 1:1 във втората среща реванш на "Алианц Арена" и с общ резултат 4:1 продължават напред. А ремито бе напълно достатъчно за играчите на Хосеп Гуардиола след разгромната победа преди седмица над баварците в Манчестър.

Първото полувреме завърши без голове, като в 37-та минута Ерлинг Холанд получи възможността да открие след 11-метров наказателен удар. Головата машина на английския тим не успя да реализира, но въпреки това през втората част се реваншира за пропуска си. В заключителните минути на срещата Джошуа Кимих изравни отново от дузпа за "Байерн", но домакините така и не се доближиха до мечтания обрат.

По този начин „гражданите“ се класираха за полуфиналите на турнира, където ще се изправят срещу Реал Мадрид в повторение на сблъсъка между двата тима от същия етап на надпреварата през миналата година.

 

Още спортни новини вижте във видеото: