Спорт

Златното момиче Симона Дянкова: Не ми липсват състезанията, отказах се в точния момент | В темпото на Кари, 15.04.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

„Изискват се много усилия и търпение, за да можеш всеки ден с малки стъпки да постигнеш целта, която си си поставил.“

Това каза „В темпото на Кари“ олимпийската шампионка по художествена гимнастика Симона Дянкова. Тя призна, че не ѝ липсват състезанията.

Мисля, че се отказах в точния момент, въпреки че много обичах да се състезавам и да се срещам с другите момичета и отбори.

„Сега ежедневието ми е доста по-разнообразно. Всеки ден е различен. Нашият спорт изисква много повторения, поради което всеки правех едно и също“, сподели Дянкова.

По думите ѝ е много полезно за децата, които тепърва навлиза в спорта, да знаят, че никак няма да им е лесно. Въпреки това тя посочи, че е възможно юношите да ходят редовно на училище и същевременно да постигнат големи спортни успехи.

Не мога да кажа че ми е било тежко като капитан, защото имах късмета да бъде със страхотни момичета в един отбор, много отговорни.

„За да постигнеш успехи в художествената гимнастика трябва да си много устойчив и да не позволяваш нищо да те сломи. Като капитан аз много държах на откритите отношения. Много е важна комуникацията. Ние винаги сме си казвали абсолютно всичко. Дори и да има някакъв проблем ще кажа на човека веднага, ще го изговорим, изчистим и продължаваме напред. Изискват се много качества, защото в спорта не е лесно“, подчерта Дянкова.

„Големите неща не стават лесно и веднага, изискват много търпение, труд, постоянство, но ако наистина искаш нещо, можеш да го постигнеш“, каза още тя.

Целия разговор вижте във видеото.