Спорт

Спортен журналист: Станимир Стоилов е правилният човек за „Левски“

От Марина Матева Марина Матева Водещ

Напускането на Станимир Стоилов на „Левски“ ще има сериозни спортно-технически последствия за отбора. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria спортният журналист Стефан Стоянов. Той изрази мнение, че Стоилов е подходящият човек, който може да помогне на клуба, защото познава неговата специфика.

Неразбирателството между спонсор, фенове и оперативното ръководство на сините премина от различия в „студена война“, като се стигна до момент, в който конфликта влезе в доста по-остра фаза. Разделение има и сред феновете на клуба и това е нормално, коментира още Стоянов. Има тежък конфликт между феновете в Сектор Б и Наско Сираков. Привържениците на отбора показаха своята подкрепа към Станимир Стоилов като треньор, при последния мач  стадиона постоянно скандираше неговото име, разказа още Стефан Стоянов.  

Има договор за управление с компанията, която е Генерален спонсор на „Левски“ и това е една от пречките нещата да вървят по най-добрия начин в клуба.

Не е ясно как ще се отрази тази ситуация на отбора в предстоящите мачове, защото голяма част от футболистите са в „Левски“ именно заради Станимир Стоилов и това може да се отрази на играта, каза още Стефан Стоянов.

Цялото интервю вижте във видеото.