Добро Утро, Европа

Никола Бушняков, "Левски на левскарите": За няколко дни нулираха клуба

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„В рамките на няколко дни нулирахме „Левски“, след като представителят на феновете Петър Ганев беше отстранен, а от вчера и треньорът Станимир Стоилов не е част от клуба.“ Така Никола Бушняков от Сдружение "Левски на левскарите" коментира последните събития във футболен клуб „Левски“.

Както казва собственикът, сега "ще влезем в друга орбита", допълни той.

 

Ето какво още каза представителят на сдружението:

Не е изненада за мен решението на Станимир Стоилов. Изненадващото е, че част от привържениците на Левски чак сега разбират какво се случва в клуба. От Сдружение "Левски на левскарите" се опитваме да говорим от една година, че генерелният ни спонсор е с договор за управление на клуба и че решенията не се взимат в клуба, а някъде другаде. Затова имаме и лоши резултати.

Договорът не е крит, публично е известно, че има такъв. 

Привържениците на Левски наливат пари в касата на отбора, които пари трябва да отидат в спонсора, който има и договор за управление.

Аз не мисля, че някой ще обвини Станимир Стоилов в това, че е предател. Вчера стадионът го изпрати на крака, скандирайки името му.

Наско Сираков е придобил мажоритарния пакет от акции на Левски и не е платил една стотинка за тях. Той е демонстрирал, че търси нов собственик и, че е готов да се раздели с акциите, но не съм сигурен дали взима решенията самостоятелно.

Това, за което се бори нашето Сдружение, е "Левски" да бъде изваден от тази яма, в която е зависим от спонсори, бащици и прочее.

Публиката не Левски е този фактор, който успя да направи така, че "Левски" да е единственияt автентичен отбор от големите отбори - двата софийски и двата пловдивски. Голяма маса от хора, които успяха да спасят клуба финансово.

Предполагам, че в рамките на следващата седмица ще има гражданско неподчинение и публиката ще се активизира за промени в клуба. Ще искаме Ивайло Ивков да заеме отново поста си, Петър Ганев отново да бъде върнат като представител в УС на Левски, Станимир Стоилов би се върнал предполагам при тези условия, и Наско Сираков да бъде изчегъртан от историята на клуба, и да даде акциите. Не знам кой ще се съгласи да бъде собственик, но може да бъде намерен такъв.  

Не мисля, че има път назад. Станимир Стоилов имаше желание да си тръгне отдавна, но лоялността му към публиката винаги са го спирани. Щом ние накарахме този човек да си тръгне от Левски, мисля, че всякакви граници са прекрачени.

Аз не мисля, че някой има съмнения да намерим бързо нов спонсор, ако сегашният генерален такъв реши да се оттегли.Цялото интервю вижте във видеото.