Спорт

Няма да участвам в заробването на „Левски“, заяви Стоилов

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Stanimir Stoilov BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Тръгвам си от „Левски“ защото не искам привържениците да ме целят с камъни и ням ада участвам в заробването на клуба. Това обяви Станимир Стоилов на раздяла със „сините“. Той напуска треньорския пост веднага след победата с 1:0 над „Локомотив“ София и преди дербито с ЦСКА-София.

Мъри разкри, че е поставил две условия за оставането си на поста – изпълнителният директор Ивайло Ивков да остане на работа,както и в Управителния съвет да има доминираща роля на служители на клуба спрямо представителите на генералния спонсор. Той така или иначе не е получил отговор.

„Ако бях отишъл в треньор друг отбор, никога нямаше да ме интересува какво е управлението и щях да си гледам треньорската работа, щях да работя. Когато ми кажат „довиждане, взимай се чемоданчето и си отивай“, си тръгвах, без да ме интересува как се управлява, кой дава пари, къде отиват. Но това е моят клуб – дойдох, за да го спасим. От първия ден се занимавах, тогава в началото бяхме сами. Всички гледаха, всеки се чудеше какво ще стане – ще работят ли, ще успеят ли, ще се провалят ли. И чакаха да се провалим. Но това никога не е било толкова страшно – никога не ме е било страх от провал“, каза Мъри.

 

Още спортни новини вижте във видеото: