Общество

Пиар експерти: Достигнахме абсолютната точка на кипене. Нужна ни е силна политическа ръка

От Диана Радева Диана Радева Водещ

За да излезем от кризата, в която се намираме, е нужна „силна политическа ръка, която да приложи строга икономическа политика“. Около това мнение се обединиха пиар експертите Максим Бехар и Ива Екимова в ефира на Euronews Bulgaria. Двамата коментираха предизборните послания и изобщо кампанията за вота.

„Нямаше кампания, това го знаят и кученцата на улицата. Нямаше настроение, нямаше и нови послания. Смятам, че не само умората, не само кризата в жанра, доминираха върху кампаниите в тези избори, но и нямаше кой какво да каже“, каза Бехар.

 

„Учуди ме, че във всички дебати по тв студия, участниците говореха един върху друг и на практика всичко се превръщаше в абсолютна говорилня, в която дори и непредубедения човек, който иска да види за кого за гласува, не можеше да се ориентира.

Максим Бехар

"Струва ми се, че тези пети поред избори са абсолютната точка на кипене, в която всички възможни начини на комуникация с гласоподавателите тотално се изчерпаха. Нямаше послания, в билбордовете – имаше само лица, като че ли имаме мажоритарни избори“, смята Бехар.

По думите му българските граждани нямаше откъде да се информират – каква разлика има между отделните партии. „В момента вероятно се гласува с носталгията по предишните управления и с надеждата да дойде нещо ново, интересно. В същото време всеки излиза и казва гласувайте. Ама някой, ако не обича сърми със зеле, примерно, всички да му казват яж сърми, не става така“, допълни пиар експертът.

„Не сме излизали от изборни кампании, тази говорилня, за която г-н Бехар спомена – постоянен шум. Хората спряха да чуват, дори и някой да е казал нещо умно и смислено, той не беше чут. Да не говорим, че толкова много неща се случват паралелно“, каза от своя страна Ива Екимова.

По думите й „действително липсваха качествени послания. Изгубиха се, дори и да ги е имало“.
„Истината е, че той (бъдещият премиер – б. р.) ще трябва да приложи непопулярни мерки. Политиците се страхуват от това. Когато трябва да вземат наистина верните решение са принудени да приложат такива мерки - за кратко ще трябва да ги изтърпим и след това да продължим нататък“, посочи тя.