Добро Утро, Европа

Олимпиакос - Панатинайкос 81:73: Везенков и съотборниците му остават лидери в Евролигата след успех в гръцкото дерби на турнира

От Euronews България Euronews България
Sport

Отборът на Олимпиакос победи Панатинайкос с 81:73 като домакин в голямото гръцко дерби от 32-ия кръг на баскетболната Евролига за мъже.

Успехът бе втори пореден и общо 23 за българина Александър Везенков и съотборниците му, които оглавяват временното класиране. Панатинайкос допусна 21-а загуба и заема 16-о място преди изиграването на всички мачове от кръга. По този начин "червено-белите" се доближават до спечелването на редовния сезон в турнира, тъй като и основният им конкурент Реал Мадрид допусна загуба от Партизан. Олимпиакос остава лидер в класирането с баланс от 23 успеха и 9 поражения, докато мадридчани са на втората позиция с актив от 22 победи и 10 загуби, какъвто е и балансът на третия Барселона. 

Везенков отново изигра важна роля, като реализира 19 точки, 3 борби и 1 асистенция за 24 минути на пракета. Най-резултатен за успеха бе Тарик Блек с 21 и 2 борби, а Томас Уолкъп оформи „дабъл-дабъл“ от 11 пункта и 13 завършващи подавания, а добави и 7 борби.

Александър Везенков и съотборниците му ще гостуват на Цървена звезда в следващия кръг от Евролигата на 6 април, а преди това в неделя, 2 април ще приемат състава на Кардица в мач от шампионата на Гърция.

 

Още спортни новини вижте във видеото: