Политика

Стефан Софиянски: Избори не ни трябват сега

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Stefan Sofianski Стефан Софиянски

Положението наистина става критично. Избори не трябват сега.

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria бившият кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски.

 

Трябват ни две неща – да се приеме този план за развитие на всяка цена. Това е най-важното нещо за България. Една нова въртележка от избори ще го отложи далеч във времето. Другото, което трябва да се направи, наистина да се качат доходите на пенсионерите, защото това ще увеличи потреблението и ще стимулира икономиката. Радикално необходима стъпка, ако искаме да оставим свободни пари в населението и икономиката е да се намали ДДС.

Ако ДПС подкрепи вота, както в началото на 90-те, когато събори правителството на Филип Димитров – такава роя не би била добра за партията. Може това да се случи и сега, ще видим как ще се прегрупират партиите в парламента.

Фактът, че ДПС ще подкрепи вота на ГЕРБ показва, че има предварителна договорка, за съжаление и СДС са там. Любопитно ми е в тази ситуация „Възраждане“ ще се прегърне ли с ДПС, каза Софиянски.

Правителство на малцинството дава по-голяма възможност на парламента да се бърка в работата му. Това е лошо, когато парламентът е институцията с най-нисък рейтинг в обществото.

Разумното решение е да се мобилизират разумната част от депутатите и да потърсят едно професионално правителство – хора с добра биография в съответните ведомства, без да са партийно ангажирани.