Спорт

"Армейците" пречупиха лидера в НБЛ за седма поредна победа в шампионата

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Basketball Federacia BGNES Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи носителя на Суперкупата на България Рилски спортист с 89:86 като гост в оспорван двубой от 26 кръг на Националната баскетболна лига. Селекцията на Росен Барчовски постигна седма поредна победа в родния елит, като остава на трето място с баланс от 16 победи и 8 загуби, докато самоковци са лидери с 21 успеха и 3 поражения.

Срещата в "Арена Самоков" започна ударно за гостите от София, които бързо натрупаха солиден аванс, като поведоха с 14 точки след първите 10 минути, но до почивката домакините успяха да стопят разликата до 2 точки. След паузата баскетболистите на Людмил Хаджисотиров намериха ритъма си и двата отбора бяха равностойни на паркета, но в крайна сметка играчите на Росен Барочвски успяха да спечелят заключителните минути, а с това и мача. Брандън Йънг се отчете с 20 точки и 6 асистенции за ЦСКА.

Мартин Сотиров добави 14, а с по 12 приключиха Таменанг Чо (7 борби), Зейн Ноулс (5 борби) и Драган Зекович. Йордан Минчев бе най-резултатен за Рилски спортист с 20 пункта и 6 овладени топки. Чавдар Костов го последва с 19 точки и 5 борби. Еван Бати се включи от пейката с 14 пункта, а Александър Янев остана с 10. В следващия кръг в НБЛ, на 1 април, ЦСКА ще почива по програма, докато Рилски спортист гостува на Черно море Тича.

Още спортни новини вижте във видеото: