Политика

Балабанов: С високо вдигната глава, „Има такъв народ“ ще бъде част от следващия парламент

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Хората се умориха да бъдат лъгани. По време на предизборна кампания повечето политически формации лъскаво опаковано им обещават, че ще има оправят живота, а реалността е коренно различна. Ние винаги сме били на страната на истината и ще продължаваме да бъдем, за да може български избирател да знае точно какво се случва в политиката и да спре да бъде лъган повече.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ Станислав Балабанов – водач на листите на „Има такъв народ“ (ИТН) в областите Пловдив и Пазарджик.

Ние бяхме първата политическа партия в историята на България, която доброволно се отказа от властта, защото не можеше да търпи повече това управление.

„Едните казват, че има как да им оправят живота и да им вдигнат пенсиите, но от вчера са готови да влязат и търсят подкрепа от този, когото арестуваха. „Продължаваме промяната“ вече са със заявки, че искат да бъдат подкрепяни от ГЕРБ“, отбеляза политикът от ИТН.

Той попита какво още трябва да се случи в Северна Македония, за да заеме най-накрая България по-твърда позиция спрямо действията на югозападната ни съседка:

„Какво още трябва да се случи в Северна Македония – да убият българин, за да се стегнем като общество и да видим къде е проблемът.“

Ако ние сме в управлението, няма да пуснем Северна Македония по пътя им към ЕС, докато не приемат правата на всички българи там“, категоричен е Балабанов.

Кирил Петков и Асен Василев са вредни с некомпетентното си управление и със стремежа си към еднолична власт. Те трябва да се сдобиват с власт повече по никакъв начин.

Балабанов увери, че ИТН ще води разговори в 49-ия парламент с политическите партии за това червените линии да бъдат ограничени до максимум, за да може необходимото законодателство да се приеме, инфлацията да се регулира, Планът за възстановяване да се усвои най-после.

„Винаги сме били на страната на истината. С високо вдигната глава „Има такъв народ“ ще бъде категорично част от 49-ия парламент и ще бъдем гарант, че той ще бъде работещ“, посочи политикът на ИТН. По неговите думи е имало медийна пропагандна кампания срещу ИТН.

Балабанов предупреди за опасност от конституционна криза, ако следващото Народно събрание не излъчи правителство.

Целия разговор вижте във видеото.