Избори 2023

Делян Добрев: За да има кабинет, сме готови да приемем капризите на ПП-ДБ за съдебна реформа

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Ние сме единствената партия, която няма нужда обещава, защото е достатъчно хората да си спомнят, че през всички кабинети на ГЕРБ инфлацията беше между 0-2%. Тя фактически не съществуваше. Ние сме единствените доказали, че могат да се справят с инфлацията и обраното – „Промяната“ са тези, които доказаха, че знаят как да я вдигат, защото инфлацията започна още юли 2021 г.“

Това каза пред Euronews Bulgaria водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Хасково Делян Добрев.
По неговите думи в последните години злоупотребите с ДДС са придобили огромни мащаби.

„Не може при инфлация от 20% да имаш спад от приходите от ДДС на сделки в страната“, посочи Добрев.

Фабриките за ДДС от 2 години работят с пълна сила. Трябва да се затворят тия фабрики и да не се крадат парите от ДДС, а да влизат в бюджета.

„Затягането на коланите за мен означава прецизиране на разходите на бюджета, но в никакъв случай не и намаляване на социални плащания, например. Категорично няма да вдигаме данъците и сме против 33% данък свръхпечалба за всички компании в България за 2022 г.“, каза още политикът от ГЕРБ.

Според него хипотетично, ако Путин дойде в България, трябва да го арестуваме, съгласно заповедта на Международния наказателен съд в Хага.

България трябва да помага на Украйна открито и честно, а не както го правеха от „Продължаваме промяната“, отбеляза Добрев.

Трябва да помогнем на Украйна с всичко, с което можем, но не бива да оголваме отбранителните ни възможности, коментира още политикът от ГЕРБ и добави, че от партията подкрепят Украйна, докато не си върне всички територии.

С идеята да има правителство, сме готови да приемем всякакви капризи отстрана на ДБ и ПП по отношение на правосъдната реформа, в която те се кълнат като в Библия, но тя не е приоритет за българското общество. Проблемът на тези две партии е, че те не усещат пулса на това общество, тя нямат връзка с хората.

„Хората искат да се справим с инфлацията, а ПП и ДБ искат съдебна реформа. Ако направите една социология съдебната реформа вероятно ще е на 20. място като отговор. Всичко друго ще е по-важно за съдебната реформа за българските граждани“, добави Добрев.

Той подчерта, че единствените способни да формират кабинет, са именно ГЕРБ, защото са били най-близко да го направят в предходното 48-о Народно събрание.

По думите на Добрев в цялата страна вървели интриги отстрана на ПП-ДБ, че ако спечелят изборите американското правителство щяло да натисне Бойко Борисов да подкрепи тяхното правителство.

ГЕРБ-СДС биха очаквали подкрепа от ДБ за сформирането на дясно правителство, каза още Добрев.

Целия разговор вижте във видеото.