Добро Утро, Европа

Дончева: „Левицата“ може да подкрепи правителство, но при определени условия

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Има определени условия, които „Левицата“ ще постави, за да подкрепи евентуално правителство. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ кандидатът за депутат от КП "Левицата" за 24-МИР София и за 4-МИР Велико Търново Татяна Дончева. Няма съществено значение кой ще бъде първа политическа сила, каза още тя.

 

„Продължаваме промяната не можаха да удържат, защото са несръчни и неумели. Ако и на тези избори са на първо или второ място, няма да направят много повече. “

Татяна Дончева

„На ГЕРБ им трябваха 15 години да разберат, че пазарната икономика и парламентарната демокрация имат правила, които трябва да се спазват. Не може всичко да е човекът – аз. “, категорична беше Татяна Дончева.


„В БСП забелязваме процес на ерозия, който продължава вече няколко години. Основните причини за нея са отношенията вътре в партията. Не бихме се явили заедно на избори, особено с това ръководство, което мрази всякакви обединителни процеси. Сред нашите симпатизанти са хората, които вече не харесват БСП, „Левицата“ е отворена за социалистите, на този етап имаме една проста и напълно постижима цел – 5% хоризонт за местните избори. Искаме формацията да бъде парламентарно представена и да направим силни листи за местните избори“, обясни още Дончева.

Повече вижте във видеото.