Политика

Петков: 2.5 млрд. лв. за незаконни строежи в МРРБ

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Screenshot 2022 06 10 170958 Кирил Петков

2.5 млрд. лв., които са искани за плащане на работи по незаконни строежи с раздути бюджети е междуведомствената комисия между Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това съобщи премиерът Кирил Петков след правителственото заседание. По думите му, темата Северна Македония се вкара в парламента, за да отклони вниманието от заключенията комисията.

 

Тези пари трябваше да бъдат платени през увеличението на бюджета, което Министерството на регионалното развитие поиска.

Кирил Петков, министър-председател

Както е известно, МРРБ се управлява от министър, излъчен от "Има такъв народ" - Гроздан Караджов. Една от причините наред с темата Северна Македония лидерът на партията Слави Трифонов да оттегли подкрепата си за управляващата коалиция е отказът поисканите пари от МРРБ да бъдат дадени, каза премиерът

Проверките на комисията са разкрили, че изграждането на 6 метра водосточна тръба е оценено на 1 млн лв., а поставянето на 3 стълба на 2 млн. лв., каза Петков, без за влезе в подробности.

"Това показва, че сме били прави през цялото време. И ето защо беше избран днешният ден да се говори за Северна Македония." Премиерът посочи, че с днешното решение на МС по всички важни въпроси за Северна Македония да се произнася парламентът се слага край на опитите на политиците да използват темата.

Петков обвърза вчерашната новина, че Германия ще изпрати митничари на ГКПП Капитан Андреево и засиления контрол там с поискания от ГЕРБ вот на недоверие.

"В този момент борбата срещу мафията продължава, не се хващайте на капаните, които искат да отклонят вниманието ви. Следете кой какви пари иска да използва", посочи Петков.