България

Слави Трифонов потвърди, че част от депутатите на ИТН ще се присъединят към ПП

От Euronews България Euronews България
Slavi Trifonov БГНЕС

Слави Трифонов потвърди чрез пост във фейсбук, че част от депутатите на ИТН ще се присъединят към ПП. Ето какво казва лидерът на "Има Такъв Народ":

"Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане.

Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях.

В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели."

 

По-рано днес в Стара Загора народният представител Атанас Михнев заяви:

"Продължаваме Промяната" намери нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание. 

Според Михнев, Слави Трифонов е развалил диалога в коалицията по важните теми за актуализацията на бюджета и антикризисните мерки.

„Пазарене не можем да говорим, когато няма цена, нали търговският закон казва, че търговската сделка като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим са хора с правилната мотивация да променим България, добави Михнев. Във връзка с ГКПП Капитан Андреево той каза, че се изправят срещу мафията. „Не на страната на мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили, а срещу мафията и на страната на държавата. Такива хора вярваме, че ще намерим“, добави Михнев.