Свят

„Америка отново ще бъде свободна“: Разгневен, Тръмп проведе първия си митинг за изборите през 2024 г.

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Предизвикателен и разгневен, Доналд Тръмп проведе първи митинг от своята кандидат-президентска кампания за изборите през 2024 г. Мястото бе Уейко, Тексас, град, известен със своята яростна съпротива срещу правоохранителните органи.

Републиканецът, борещ се за номинацията на Републиканската партия, направи препратка към събитията от 6 януари 2021 г, когато негови поддръжници щурмуваха сградата на Конгреса, докато там потвърждаваха победата на опонента му Джо Байдън.

Вие ще бъде оправдани и горди, а бандитите и престъпниците, които корумпират нашата съдебна система, ще бъдат победени, дискредитирани и опозорени. Нашите опоненти направиха всичко възможно да смажат духа ни и да пречупят волята ни, но се провалиха. Те само ни направиха по-силни и 2024-та е последната битка – тази ще бъде голямата. Ако ме върнете в Белия дом, тяхното управление ще приключи и Америка отново ще бъде свободна страна. Враговете ни отчаяно искат да ни спрат, защото знаят, че сме единствените, които могат да ги спрат.

Доналд Тръмп – президент на САЩ /2017-2021 г/

Тръмп използва митинга да нападне прокурорите, които провеждат няколко разследвания срещу него. Той нарече тези разследвания „политически атаки срещу него и неговите последователи“.

Преди дни 45-ят президент на САЩ беше заявил, че ще бъде арестуван и предупреди, че обвинението му може да доведе до "потенциална смърт и разрушение", очевидно от разгневени поддръжници. Той ще стане първият бивш или действащ президент, който някога е бил обвинен в престъпление, ако Голямото жури – съдебни заседатели, свикани от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, реши да повдигне обвинение. Магистратът разследва плащане на 130 хил. долара от офиса на Тръмп на порноактрисата Сторми Даниелс в седмиците преди изборите през 2016 г.