Спорт

България стартира квалификациите за Евро 2024 със загуба от Черна гора

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Bulgaria Futbol Nacionali Otbor Team Bulgaria Facebook Снимка: Facebook/Team Bulgaria

България загуби с 0:1 от Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2024. "Лъвовете" хвърлиха много сили и се бориха здраво пред пълните трибуни на "Хювефарма Арена" в Разград, но допуснаха да бъдат надхитрени от гостите. През първото полувреме "лъвовете" имаха няколко добри шанса открили се пред Спас Делев, Кирил Десподов и Илия Груев. В 27-ата минута именно играчът на Вердер Бремен получи отличен пас вляво на наказателното поле на съперника, но Милан Миятович с крак блокира удара му. Три минути преди края на първото полувреме Стефан Савич стреля опасно с глава, но Наумов спаси.

В добавеното време вратарят отново трябваше да се намесва след удари на Адам Марушич и Вукан Савичевич. Черна гора поведе в 70-ата минута след грешка в изнасянето на топката на българите. Владимир Йовович и Стеван Йоветич комбинираха, а след това топката стигна до Никола Кръстович, който я прати във вратата. България беше близо до изравнителен гол в последната минута. Георги Русев стреля след хубава атака, но Стефан Савич изчисти топката от голлинията.

В продължението Русев имаше нов шанс след разбъркване в наказателното поле, но топката беше избита. Това беше първа загуба за националите под ръководството на Младен Кръстаич, а Черна гора сложи край на серията на България от 6 поредни мача без поражение. Следващият мач на националите в квалификациите е гостуване на Унгария в понеделник от 21.45 ч.

Още спортни новини вижте във видеото: