Политика

Милен Матеев, ПП: Ако вотът на недоверие мине и не се актуализира бюджета, се спира индексацията на пенсиите

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 14 200111

Ако този вот на недоверие мине и бюджетът не бъде актуализиран, това означава, че по този начин се спират актуализацията и индексацията на пенсиите, спират се мерките за подкрепа на бизнеса, и България е изправена без абсолютно никакви мерки срещу всички кризи, които се стовариха върху нея. Това каза в студиото на Euronews PrimeTime Милен Матеев, депутат от „Продължаваме промяната“ и председател на правната комисия в НС, минути след като от ГЕРБ обявиха, че внасят вот на недоверие срещу правителството.

Матеев уточни, че вотът на недоверие е съвсем нормален парламентарен способ и опозицията има право да го поиска. Надявам се да има достатъчно аргументи и да може да го защити в пленарна зала, допълни депутатът.

Преди пресконференцията на ГЕРБ той увери, че от „Продължаваме промяната“ не с е страхуват нито от вот на недоверие, нито да поискат вот на доверие. Но към момента не мисля, че това е на дневен ред, сподели той.

Матеев изрази увереност, че утре ще има парламентарно заседание, тъй като промените в бюджета са изключително важни за България и изрази надежда, че има достатъчно отговорни депутати, които да присъстват на заседанието.

По принцип аз нямам очаквания да се бламира актуализацията. Ако някой направи това, той трябва да понесе политическата отговорност пред хората“, убеден е Матеев.

Цялото интервю вижте във видеото: