Euronews Primetime

Гроздан Караджов за обвиненията в корупция в МРРБ: Това са големи и поредни лъжи

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Караджов

Всичко това са лъжи. При това големи и поредни лъжи. Досегашните лъжи ги развенчах с документи, вчера също с документи показах, че и двете т. нар. корупции, а именно решението на Народното събрание за ТРП – същото решение, само че за 100%, за милиард и 300 милиона е внесъл Асен Василев като служебен министър на икономиката (на финансите – бел. ред) през миналото лято. Така в специално интервю за Euronews Bulgaria регионалният министър в оставка Гроздан Караджов отговори на атаките, че в регионалното министерство има корупция.


„Втората лъжа – че сме подготвяли раздаване на пари на общините, които сме си ги подбирали по някакъв субективен фактор; вчера показах подготвените и подписани от експертите методики, заедно с критериите за оценка, както на пътните проекти, така и на ВиК проектите“, каза още Караджов.


„Другите бяха стари лъжи, за които съм давал преди доказателства. Например, най-голямата лъжа е, че съм се опитал да вкарам повече пари във „фирмите-крадци“, както се наричат те от премиера. Но на същите тези „фирми-крадци“ служебният министър Асен Василев е предложил да им се дадат не 50%, а 100%, с незавършена 2021 година, и за цялата година той е поискал милиард и 300 милиона. Ако на това му казваме корупция, ето къде е зародиша на корупцията и затова казах, че мафията е в „Промяната“, обясни вицепремиерът в оставка.


Аз никога не съм се явявал на избори, аз съм само номинация и продължавам като свободен гражданин, какъвто си бях и преди това, каза Караджов относно своето политическо бъдеще.


Цялото интервю вижте във видеото: