Политика

Премиерът няма да предлага нови министри, докато няма 121 депутати

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 14 193231

Ако страната влезе в поредица от избори това ще е пагубно и загуба на време. Това обяви премиерът Кирил Петков. Той потвърди, че разговорите с депутати в търсене на ново мнозинство продължават. Министър-председателят подчерта, че няма да предлага нови министри, докато не е сигурен, че номинациите ще получат 121 гласа в пленарната зала.  

 

В Трявна Кирил Петков заяви, че управляващите вече са събрали много врагове заради пресечени схеми в енергетиката, но  Петков бил убеден, че правителството ще получи подкрепа.

 

Сега ни трябват още седем такива по-смели хора от народното събрание , които застават и си изпълняват клетвата и слагат България преди лични интереси и партийни интереси…чистим  запушените канали из цялата държава!

Кирил Петков – министър-председател

По думите на Кирил Петков, вече има споразумение с Азербайджан за доставка на газ, както и с САЩ за първите два кораба.

 

Газът от Азербайджан ще дойде, тази част от микса ще е факт. В момента ще ходим до Баку с министъра на енергетиката  да видим и другите опции, едновременно преговаряме с американската държава за още кораби, така че всички тези неща се развиват едновременно!

Кирил Петков – министър-председател

Премиерът увери пострадалите от наводненията в Трявна, че държавата ще ги подпомогне заради щетите.

 

Първото нещо, което ще направя, е: мой съветник – инж. Барзов, ще бъде изпратен още тази седмица да огледат заедно с кмета  и областния управител в детайли, след това ще се приоритизират най- належащите неща и ще видим дали през Комисията за бедствия и аварии ще могат да се възстановят част от нещата.

Кирил Петков – министър-председател

Пострадалите жители от наводненията ще могат да кандидатстват и за еднократна помощ от държавата.