Euronews Сега

Балкан срещу ЦСКА и Левски срещу Черноморец в полуфиналите на турнира за Купата на България по баскетбол

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport (6)

Балкан (Ботевград) се класира на четвърти пореден полуфинал в турнира за Купата на България. В „Арена София“ шампионите надвиха убедително Ямбол с 97:66, след като водеха през цялото време.

Най-резултатни за победата с по 14 точки бяха Николаос Дипларос  и Пол Джаксън. Денг Адел пък се отчете с 11 пункта и 8 борби. За Ямбол Трей Сампсън реализира 15 точки. Иван Лилов завурши с 11 и 7 асистенции, а 10 точки добави Декуон Морис.

В спор за място на финала "зелените" ще имат за съперник ЦСКА, който по-рано отстрани Спартак Плевен с категоричното 83:63. За последно "армейците" бяха в четворката през 2008-а година, когато загубиха от тогавашния Лукойл Академик. Двата отбора се изправят в полуфинален сблъсък днес от 20:15 часа в "Арена София".

Междувременно Левски също се класира за полуфиналите на турнира, след като победи Берое с 85:78. За успеха над всички бе Алън Арнет, който отбеляза 27 точки. Джон Флорвиъс вкара 13, а с 12 приключи Златин Георгиев. Най-резултатен за Берое бе Дариъс Хол, който завърши със 17 точки, а дабъл-дабъл от 16 пункта и 12 борби записа Даниел Пюрифой.

В следващата фаза Левски ще се изправи срещу Черноморец, който поднесе изненадата на турнира и елиминира носителя на трофея от последните години Рилски спортист. Двубоят между двата тима е днес от 18:00 ч. в зала "Арена София".

 

Още спортни новини вижте във видеото: