В темпото на Кари

Кирил Николов-Дизела и Влади Гюров за бягането с кауза Wings for Life | В темпото на Кари, 18.03.2023 г.

От Карин Околие Карин Околие Водещ

В рубрика “Феновете” обръщаме внимание на състезанието с уникален формат Wings for Life World Run App. В него може да се включиш къде и да си. Хората бягат навсякъде по света в един и същи ден и час за тези, които не могат.

Бягането е с кауза за намиране на лек на хората, претърпели гръбначно-неврологични травми. Инициативата е глобална, случваща се по едно и също време в 72 държави. За първи път организирано бягане ще има в 5 града у нас - София, Велико Търново, Варна, Русе и Бургас.

Повече по темата разказват Кирил Николов-Дизела и Влади Гюров.

Бягането се е превърнало в част от моя живот. Не мога да си представя да имам свободно време и да не изляза да бягам, каза Дизела. Това ме кара да се чувствам по-добре физически, ментално, а и много често докато бягам прехвърлям в главата си всички задачи, които трябва да свърша и вземам някакви важни решения, допълни той.

Спортът е важен за всяко човешко същество, а когато преживееш такъв инцидент, независимо дали физически или психически, спортът е вълшебното хапче, което най-бързо да те върне в правия път, каза планинският бегач и състезател по спортно ориентиране Влади Гюров, който след инцидент остава прикован на инвалидна количка. Когато имаш физически проблем, спортът става по-важен от всичко останало. Вече почти всички спортове са достъпни за хора с увреждания. Самият той дава пример като практикува ски, колоездене и баскетбол.

Вижте интервютата във видеото.