В темпото на Кари

Мария Манолова: Имахме по-големи очаквания към младите ни надежди в биатлона | В темпото на Кари, 11.03.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

„Благой Тодев и Лора Христова се готвят вече втора година с „А“ отбора. Може би нашите очаквания към тях на Световното първенство бяха малко по-големи, защото на Европейското те постигнаха наистина добри резултати.

Но като цяло, за мен сезонът е слаб. И за мъжкия отбор, като изключим Владо Илиев, който направи доста добри класирания тази година. Също и Милена Тодорова. Останалите имат епизодични класирания, които не са задоволителни.“

Така Мария Манолова, една от най-успешните ни биатлонистки, коментира „В темпото на Кари“ отиващия си сезон в този зимен спорт.

 

Ето какво още каза тя:

Много са факторите, върху които трябва да се работи. Много промени трябва да се направят – не само във федерацията, но и в клубовете. Защото от клубовете идват състезателите.

Между моето време и това, което виждам сега, разликата е космическа. Много голяма част от нас преминахме в биатлона от ски бягането. Женският биатлон се разви доста по-късно. А сега, те още от малки започват да бъдат обучавани и на стрелба, и на ски бягане.

В индивидуалните спортове всеки се бори дори със себе си. Но в определени спортове и дисциплини не всичко зависи от самия състезател.

 

Цялото интервю вижте във видеото.