В темпото на Кари

Спортен обзор с Пламен Кръстев и Иван Гребенчарски | В темпото на Кари, 04.03.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

В студиото на „Темпото на Кари“ гостуват хора, които не само обичат спорта, а са го превърнали в своя кариера и призвание: Пламен Кръстев – един от най-добрите ни хърделисти и член на БОК и Иван Гребенчарски – състезател и треньор по ски алпийски дисциплини.

Тази седмица поставяме акцент върху успеха на Алберт Попов в алпийските ски, както и най-интересното дотук от европейското първенство по лека атлетика в Истанбул и представянето на българския отбор до момента.

„Много е трудно за хората да разберат колко е голям успехът на Алберт. Той още от дете е много добър състезател. Вървеше в първите 5 като дете, след това като юноша, сега вече е малко по-трудно, защото когато влезеш в световната купа попадаш межуд хора с изкл голям опит от много години и с много сериозна система“, каза Иван Гребенчарски.

Той подчерта и изключителния принос на треньора на Алберт – Иво Борисов, като по думите му дори и той не е бил подготвен за големия успех на най-добрия ни състезател по ски алпийски дисциплини.

„Алберт е изключително бърз. Страхотен спортист. Лично за мен не е изненада неговото постижение. Смятам, че може да стане и първи“, добави Гребенчарски.

Той отбеляза, че формата на Алберт е изключителна добра и започвайки сезона от 11-то място два месеца по-късно продължава да е на високо ниво и да се класира.

„Петима са българските атлети в Истанбул. Не заминахме с голяма кошница, беше ясно, че медалите са доста далеч от възможностите на българските атлети поради една или друга причина, но не можем да не отбележим блестящото представяне на Божидар. Той е на 18 години, прави дебют на голямо първенство за мъже и жени. Впечатляващ е начинът, по който успя да се класира на финала – първи опит фал, втори опит недостатъчен за класиране, при третия се събра и постигна резултат, който му донесе място във финалната осмица, при това на шесто място“, коментира Пламен Кръстев.

„Успехът е невероятен, трябва да поздравим него и треньора му – Димитър Карамфилов“, добави Кръстев и допълни, че все пак не бива да ги натоварваме с големи очаквания за утре сутринта.

Вижте целия разговор във видеото.