Добро Утро, Европа

Везенков и Олимпиакос се класираха за плейофите в Евролигата

От Euronews България Euronews България
Serbia Euroleague Basketball Final Four Vezenkov AP Снимка: АП, архив

Спортист №1 на България за 2022 година отново бе най-полезния играч за отбора си

С решителен кош на Александър Везенков 6 секунди преди края тимът на Олимпиакос победи Жалгирис със 74:72 като гост в Литва в 29-ия кръг на баскетболната Евролига за мъже и си гарантира участие в плейофите.

Успехът бе трети пореден и общо 21-и за гръцкия гранд, който оглавява временното класиране. Съставът на Жалгирис заема девета позиция с актив от 15 победи и 14 загуби.

Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков бе най-полезен за Олимпиакос, завършвайки с 25 точки, 8 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 30 минути на паркета. Националът не сгреши при деветте си стрелби за две точки и вкара две тройки от седем опита, достигайки коефициент на ефективност – 32, а освен това премина границата от 2000 отбелязани пункта в турнира.

Роландс Шмитс бе най-резултатен за литовския отбор с 18 и 6 борби.

В следващия кръг от Евролигата за отбора от Пирея предстои гостуване на Партизан в Белград на 24 март. Преди това Везенков и съотборниците му ще гостуват на Панатинайкос на 19 март, а два дни по-късно ще изиграят и отложения си мач като гости на Лаврио в гръцкото първенство.

 

Още спортни новини вижте във видеото: