Добро Утро, Европа

Директорът на културния център в Скопие: Изключителен шок, това е нападение над държавен институт

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Изключително обезпокоително е, че взломът в центъра ни в Скопие беше чрез разбиване на врата. Това е нападение над държавен център. Изключителен беше шокът, който изпитахме всички, които работим там сутринта, когато дойдохме.“

Това каза за Euronews Bulgaria Антония Велева – директор на Културно-информационния център на България в Скопие, по повод вчерашната атака срещу клуба.

 

Ето какво още сподели тя:

Този център е един от 11-те културни института, с които България разполага по света. Трябва да направим това разделение с нападението над другите ни културни клубове в РСМ. И е важно да кажем, че тук се нарушава държавно имущество.

Имахме подкрепата на криминалистите, които дойдоха тук вчера, дано бързо се намерят извършителите.

Аз не съм в позиция да коментирам думите на премиера на РСМ. Когато се нарушава държавно имущество няма значение от щетата. Дали са пет лева или пет милиона, това е посегателство срещу българската държава. Наистина призоваваме местните институции да констатират и извършат разследването възможно най-скоро. 

На нас като институция до момента не е отправяна някаква заплаха. Ние имаме изключително добри отношения с нашите партньори на територията на РСМ. Бих искала да споделя с Вас и Вашите зрители, че ние имахме 4 големи събития в последните седмици. Работим изключително добре с нашите партньори.

 

 

Цялото интервю вижте във видеото.