Спорт

Реал (Мадрид) пречупи Ливърпул и във втория мач и продължава уверено напред в Шампионската лига

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
APTOPIX Spain Soccer Champions League AP Снимка: АП

Реал (Мадрид) постигна втора поредна победа над Ливърпул, след като се наложи с 1:0, и стигна четвъртфиналите в Шампионската лига. В сблъсъка, който беше повторение на миналогодишния финал, испанският клуб се наложи с общ резултат 6:2.

Единственото попадение на стадион "Сантяго Бернабеу" отбеляза Карим Бензема, който беше точен в 79-ата минута. За Реал това беше юбилеен мач №300 в Шампионската лига. Освен това испанският клуб затвърди тенденцията да продължава напред в елиминациите, след като е спечелил като гост.

Двата отбора не предложиха зрелището от "Анфийлд", белязано от седем гола, но това беше продиктувано от много силната игра на Реал. Европейският шампион ограничи до минимум шансовете пред Ливърпул, като особено след почивката категорично надигра съперника си.

За 11-ти път в последните 13 сезона испанският клуб достига до четвъртфиналите в надпреварата. Ливърпул от своя страна отпада от турнира още в осминафиналите за пръв път от сезон 2019-20, след като в предходните два сезона беше съответно на четвъртфинал и финал. Мърсисайдци допуснаха и най-тежкото си поражение в елиминационен сблъсък от Шампионската лига при предишната загуба с 2:5, а  любопитното е, че всички 6 отпадания на "червените" от Европа в ерата "Юрген Клоп" са срещу испански отбори - по веднъж от Севиля и Атлетико Мадрид, 4 пъти от Реал.

Следващият съперник на "Кралския клуб" ще стане ясен в петък, когато ще се тегли жребият за 1/4-финалите.

 

Още спортни новини вижте във видеото: