Спорт

Лудогорец освободиха Анте Шимунджа, Ивайло Петев се завръща в Разград

От Euronews България Euronews България

Словенският специалист Анте Шимунджа бе освободен от поста старши треньор на Лудогорец, съобщиха от клуба. Решението бе взето от ръководството на отбора след загубата с 0:1 в неделя в домакинския мач от родното първенство срещу Пирин Благоевград, който остави шампионите на 4 точки зад лидера в Първа лига ЦСКА.
Шимунджа бе назначен за старши треньор на "орлите" през януари 2022 г. Под негово ръководство отборът стана шампион за 11-и път и игра в групите на Лига Европа.
Мястото на словенеца ще заеме легендарния треньор за разградчани - Ивайло Петев. Това е втори престой на родния специалист в клуба, след като води Лудогорец в периода 2010-2013 година и спечели с тях първите две титли в тогавашната “А” група. Той бе уволнен след първия мач със Слован Братислава от квалификациите в Шампионска лига през лятото на 2013-а, загубен с 1:2 в Словакия, а постът му бе зает от Стойчо Стоев.
От клуба потвърдиха, че Петев вече е провел тренировка с играчите и ще изведе тима още в следващия домакински двубой, който е срещу Черно море в неделя.

Още спортни новини вижте във видеото: