Култура

Коне изненадаха публиката на седмицата на модата в Париж

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

Седмицата на модата в Париж завършва днес, а с нея и целият цикъл от дефилета, известни като Големите 4 – Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. В четирите града топ-дизайнерите представиха колекциите си за сезон есен-зима 23-24 година.

Истински фурор предизвика шоуто на Стела Маккартни. Дизайнерката изведе на подиума в Париж седем коня с послание за мода без кожи. В знак на уважение към конете, някои от моделите дефилираха в тоалети с "конски" шарки и десени, а други носеха снимки на коне, направени от сестрата и майката на Маккартни.

 

Колекцията се основава на идеята за съжителството с другите създания на този свят. Животни и хора заедно на планетата Земя. От там започва всичко в модната къща Стела Маккартни. По-специално тук става дума за връзката между ездача и коня, за доверието помежду им.

Стела Маккартни, дизайнер

Друга известна дизайнерка – Ели Сааб, представи колекцията си в Пале Токио. Сааб не изневери на себе си и за пореден път впечатли с изчистени, но женствени силуети.

 

Аз съм фен от години, много пъти съм била облечена от Ел Сааб на награди – невероятни моменти. За това и шоуто е задължително за всички в Париж. Красотата на Ели Сааб трябва да се види. Брандът е елегантен, класически, емблематичен.

Сиара, певица

Седмицата на модата в Париж ще бъде закрита във вторник вечер, като перлата в короната на последния ден ще бъде шоуто на модна къща „Шанел“.