Добро Утро, Европа

Експерт: Политическите послания се повтарят, но някои партии не разчитат на тях

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Избирателната активност на предстоящите избори няма да бъде много по-различна от тази на предишните, което е напълно разбираемо, прогнозира в студиото на Euronews Bulgaria доц. д-р Александър Христов от Българска асоциация на PR агенциите. Политическите послания се повтарят, но има партии, които не разчитат на посланията, смята Христов. Една от причините, според него, е умората и желанието да заложим на сигурното.

Срещите на живо, събитията на живо, никога няма да загубят своята сила, или поне не виждаме такива индикации, убеден е експертът.

 

Има някаква съществена част от кампаниите, която не виждаме – срещите с избиратели, които не са отразени и публикувани в медиите. Това са събирания на по-малко хора, с които се дискутират някакви неща. Това нещо не го виждаме в медиите и в социалните мрежи. Това все още има своята сила – и слава на всички богове, защото това е начинът, по който убеждаването върви най-лесно.

„Но, разбира се, имаме и ръст на комуникацията в социалните мрежи. Има специалисти в политическите сили, които много добре овладяват начините, по които се случват нещата там, алгоритмите, и ги използват в своя полза“, посочва той.

В момента хората са изключително чувствителни и изключително лесно проверяват информацията, смята Христов. Съветът му към политиците е да не лъжат и да се опитат да разберат хората колкото се може по-добре.

Цялото интервю вижте във видеото.